Vrienden vertellen

Onderaan deze pagina kunt u uw reactie plaatsen.

Ik nodig u graag uit dit te doen.

“Het gaat door”

Vandaag is het weer geschikt om circa 18:00u te vertrekken. Er staat een lichte oostenwind, het is licht bewolkt en het is droog. Dit is mijn eerste ballonvlucht. We zijn met een klein clubje: mijn broer, mijn schoonzus en ik.

De crew is al bezig de gigantische ballon te vullen. Er vertrekken nog meer ballonnen vandaag. Als de ballon rechtop staat klimmen we in de mand en dan: trossen los en we kiezen het luchtruim! De plaats Houten ligt als een soort Madurodam aan onze voeten. Wat verder ligt de stad Utrecht, daarachter zijn de Loosdrechtse Plassen, de Randmeren en zelfs Almere te zien.

Er zijn zoveel herkenningspunten en ik kom ogen te kort om dit adembenemende panorama in me op te nemen! We varen boven de rivier de Lek en met de laagstaande zon geeft dit een magisch rivieren landschap. Het gedicht van H. Marsman: “Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, ...” komt bij me op. Het kan haast niet Nederlandser dit landschap. We gaan verder voorbij de zendmast in IJsselstein. Boven de uiterwaarden van de Lek gaan we ergens landen. In een leeg weiland zet onze piloot de ballon weer veilig aan de grond.

De crew pikte ons hier op en bracht ons weer heelhuids thuis. Dank voor jullie uitstekende begeleiding en Brabantse gezelligheid!

Wat mij, mijn broer en schoonzus betreft: “een geweldige belevenis!”

Bert Berends    (18 september 2021)

 

`Besmet met het ballonvirus`

Hallo ik ben Coen Lemmens.

Peter is een oud collega van mij en heb hem ook leren kennen in die hoedanigheid. Ben met hem ook al eens de lucht in geweest met een sportvliegtuigje. Toen ik 50jaar werd heb ik van ons gezin een ballonvaart gekregen als verrassing. Peter was toen nog ballonvaarder in opleiding. Het was een onvergetelijke ervaring om samen met ons gezin op een prachtige zomeravond een ballonvaart te maken. En te genieten van de stilte en prachtige omgeving gezien vanuit de hoogte. Tevens verbaasd staan van hoe goed je gesprekken kunt horen van mensen daar beneden op de grond. Onze jongste zoon had toen ook nog 2 gebroken polsen in het gips, waardoor ik hem bij de landing extra goed moest vasthouden. Maar alles ging goed. Hierna zijn wij met champagne gedoopt tot “Baron van Bladel tot Luyksgestel”

Poosje later ben ik door Peter benadert om als vrijwilliger mee te helpen bij ballontochten.

Dit houd onder andere in, het mee gereed maken van de ballon voor vertrek. Tijdens de vaart de ballon volgen in de volgauto met aanhanger.  Als iedereen weer veilig geland is moet de ballon weer correct worden opgeborgen.

Het niet weten waar je precies terecht zult komen is soms echt een spannende ervaring.

We zijn met leuke enthousiaste club samen, waarmee we dit met veel plezier mogen doen.

 

Falcon Ballooning een echte aanrader!

Door Ingrid Tijssen.

Altijd al een ballonvaart van je bucketlist af willen strepen? Falcon Ballooning is een echte aanrader!

Wat een geweldige ervaring was dit! Superleuk om zelf te mogen helpen met het opbouwen en vullen van de ballon, wat is die ballon groot! Fijn om te merken dat we hier met een super vakkundig team te maken hebben, door zelf te zien hoe de mand en ballon “vaartklaar” gemaakt wordt, voelde ik me meteen erg veilig.

Een onbeschrijflijk gevoel; heerlijk in de buitenlucht zijn en het geruisloze zweven van de ballon. Vooral deze stilte, zo zwevend in de lucht heeft de meeste indruk gemaakt. Super leuk om onderweg dingen in het landschap te herkennen.

Peter, onze ballonvaarder kwam zeer vakkundig over,  en mede dankzij zijn enthousiasme en gastvrijheid is dit een onvergetelijke ervaring geworden, zeker voor herhaling vatbaar… een ballonvaart tijdens zonsondergang lijkt me fantastisch. Dus altijd al willen doen? Aarzel niet en klim in die ballon!

Nieuwsgierig geworden?

Komt hier jouw verhaal?

Reactie plaatsen

Reacties

Era Sengers
16 dagen geleden

Gisteren was het zover. Het was tot op het laatst spannend of het vanwege het weer door kon gaan. We werden hartelijk ontvangen door Peter en zijn crew.
Na een goede uitleg hadden we al gauw in de gaten dat we bij Peter in goede handen waren. Hij betrok ons ook bij het opbouwen van de luchtballon.
Tijdens de ballonvaart konden heel ver wegkijken. Peter is heel rustig, enthousiast en wist onderweg ook precies te vertellen wat we allemaal tegenkwamen. Het was een geweldige ervaring. Bereid je ook goed voor op de stappen die gaan komen. Ook bij het afbreken werden we weer betrokken. De ballonvaart afgesloten met een glas champagne en een certificaat.
Dankjewel voor deze geweldige ervaring.
Mocht je een ballonvaart willen maken, zou ik Peter willen aanraden.

Rob en Carla Evers
een jaar geleden

Geweldige ervaring!

Op 19 mei hebben we onze eerste ballonvaart mogen beleven. Het was een hele mooie ervaring. Opgestegen in Helmond en uiteindelijk geland in Westerhoven. We willen piloot Peter en zijn crew bedanken voor deze hele gezellige, bijzondere en leerzame avond.
Falcon Ballooning is een echte aanrader.

Tonny oldenhave
2 jaar geleden

Hoi ik ben Tonny oldenhave en heb 1 september een geweldige luchtballon vaart gemaakt met 3 vriendinnen, en piloot Peter het was voor mij de eerste keer dat ik een ballonvaart maakte het was een geweldige ervaring samen met mijn vriendinnen en onze piloot Peter hij legde alles goed uit en het was erg gezellig

Sjak Van ekert
3 jaar geleden

Hallo
Het enige wat ik eigenlijk hier kan vermelden is dat het een geweldige ervaring was...ik was peter toevallig tegen gekomen aangezien ik het gaaf vind om de ballon te zien opstijgen , hangen en zien landen ...ik ben dus al een paar jaar fan...

Ik ga naar Peter toe en zeg ik zou het zo graag doen maar opstijgen in Eindhoven was niet mijn wens ik wilde er samen met mijn gezin in en Peter zei dat gaan we regelen en wel opstijgen vlakbij mijn huis en ook dat was geen probleem.

De dag zelf hebben we echt genoten van de ballon zelf . Het klaarmaken van de envelop en de branders testen ..eenmaal in de ballon genoot mijn gezin van het uitzicht en wat Peter allemaal over de ballon kon vertellen ...de landing ging ook heel rustig en netjes en de boer was nog aardig ook ...

Mijn zoon en dochter willen weer kijken en mee gaan varen maar aangezien het toch wel wat centjes kost gaat dat niet meteen , misschien nog ooit eens in de toekomst

Peter zoals je al weet een echt geweldige ervaring waar ik nog maanden van aan het nagenieten ben . Echt geel erg bedankt ..je weet me gelukkig te vinden en als je hulp nodig hebt ...

Wat kan ik nog meer vertellen oh ja ga het doen . Ga die ballon in en ga de rust ervaren en van het uitzicht genieten

Mvg sjak

Sam Vissere
3 jaar geleden

Fantastische ervaring!

Een tijdje terug heb ik van mijn broer een ballonvaart bij Falcon Ballooning gekregen voor mijn verjaardag, en dit was echt een super mooie ervaring! Naast de gezelligheid van de crew in de ballon merk je dat het vliegen met een luchtballon ook echt een passie is van deze mensen, dit maakt de ervaring nog een stuk mooier!

Ik zou echt iedereen aanraden om dit een keer mee te maken!

Bedankt voor deze supergave ervaring!

Marie-jose Faasen
3 jaar geleden

Geweldige avond gehad in de ballon!
Prachtig weer, mooi uitzicht, erg aardige en deskundige begeleiding.
Onze jongste dochter (16) vond het ook erg gezellig. Super cadeau voor “overvliegen” naar HAVO 5.
Een aanrader!!